.NIEUWSBRIEF NR: 10 DATUM: 14 november 2020Zie ginds komt de stoomboot

Sinterklaas

We kregen bericht dat Sinterklaas nu echt onderweg is met de stoomboot naar Thailand. Hij heeft het warm en hij verveelt zich een beetje. Wie stuurt hem een brief, een verlanglijstje of een mooie tekening? Zodra hij op 14 november is aangekomen kunnen de kinderen de schoen gaan zetten. Hij is voor zijn verjaardag op tijd in Bangkok.

De NVT organiseert voor haar leden het Sinterklaasfeest ‘s ochtends op 5 december 2020 in de tuin van de residentie.

Voor toegang tot het ambassadeterrein moet men zich vooraf registreren. Om dit vlot te laten verlopen worden ook dit jaar de toegangskaarten uitsluitend in voorverkoop verkocht. Tot en met 14 november (dus nog één dag), tijdens de bootreis van de Sint, geldt een speciaal “vroege vogels tarief” van 200 baht voor leden van de NVT (kinderen van leden gratis). Ook anderen kunnen komen, de toegang voor niet-leden bedraagt tot en met 14 november 450 baht (volwassenen en kinderen). Daarna worden de genoemde bedragen 250 baht resp. 500 baht.

U kunt zich natuurlijk altijd als lid aanmelden. Bedenk dat we zonder leden in de toekomst geen evenementen meer kunnen organiseren.

Tijdens het Sinterklaasfeest zijn er spelletjes, dansen, muziek en natuurlijk kan ieder kind met Sinterklaas op de foto. Aan het eind krijgen ze een chocoladeletter mee. Verder is er gratis ijs, koffie of thee en zijn er lekkernijen.

Bestel nu uw kaarten hier. Vermeld in de mail de naam van iedere bezoeker en van elk kind de leeftijd. U krijgt dan per e-mail de betalingsinstructies en verdere informatie toegezonden.

Banketstaven

Een banketstaaf kan vooraf besteld worden via email of via 06-1334-4314.
NVT Zeezicht gaat op paleizentour

Suan Pakkad


Phayathai

Op dinsdag 17 september gaan we rond Phayathai en Victory monument twee paleizen bezoeken. Het Suan Pakkad paleis museum ligt op loopafstand van het Phayathai BTS station. In huizen in de Thaise bouwstijl is antiek en 4000 jaar oud aardewerk tentoongesteld.

Voordat we het volgende paleis bezoeken lunchen we in een warenhuis bij het Victory Monument. Het Phayathai Palace met zijn bijzondere bouwstijl ligt wat verscholen in de tuin van een groot ziekenhuis in de buurt van Victory Monument. De koningen Rama 5 en Rama 6 hebben er korte tijd gewoond.

We treffen elkaar op dinsdag 17 november om 10:30 bij exit 4 van BTS Phayathai. Aanmelden is niet nodig.
Borreltijd

Det5

Op de derde dinsdag van de maand (dinsdag 17 november) is er een maandborrel, naast de gebruikelijke eerste donderdag.

We treffen elkaar bij DET5 in Sukhumvit soi 8 vanaf ongeveer 19 uur. In de gezellige buitenomgeving kunt u genieten van typische Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen, naast Thaise en westerse gerechten.

En natuurlijk bijpraten met andere Nederlanders.

Er zijn altijd wel mensen aanwezig die raad kunnen geven over allerlei zaken als visa, rijbewijzen, bankzaken enz. Iedereen is welkom.
Visumperikelen

Visa

Veel lezers zullen jaarlijks te maken krijgen met het verlengen van hun visum. We delen hier wat recente ervaringen op locatie Chaeng Watthana. Tegenwoordig kun je online een afspraak maken (verbreek de eventuele VPN verbinding). Er wordt gesuggereerd dat er een bevestiging per email komt, maar dat is niet zo. Het is dus zaak een schermafdruk te maken.

Zorg ervoor tenminste een kwartier voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Dan eerst naar loket L1-27 om de documenten te laten controleren en er nog een paar bij te krijgen. De trainee die bij dit loket stond was kennelijk zelf ook niet helemaal op de hoogte en verwees door naar loket L1-32 (dat is het loket voor de online gemaakte afspraken) om daar te wachten. Later dus weer terug naar nr. 27.

Op de afgesproken tijd kun je gewoon bij L1-32 naar binnen lopen en bij een bureau dat vrij is gaan zitten. Nieuw deze keer was dat de gegevens over het in Thailand aanwezige vermogen tot een jaar terug werden gevraagd en verder natuurlijk zoals altijd kopieën van het allereerste visum en het paspoort. Daarna ging alles als gebruikelijk: wachten, betalen, weer wachten en tenslotte met paspoort en visum weer naar huis.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:


KIS

AA Insurance Brokers


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan