Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.
nieuws_header_bg
NIEUWSBRIEF NR: 30
DATUM: 26 maart 2022

Terugblik op Koffieochtend: Thailand vooruit!

koffie 2
Afgelopen woensdagochtend kregen de aanwezigen een boeiend kijkje in de wereld van de jonge Thaise "social entrepreneur" Tamm, die met een gezonde dosis idealisme en goed zakelijk talent bezig is om een alternatief te zijn voor het falende en verouderde Thaise onderwijsĀ­systeem door studenten de mogelijkheid te bieden gecombineerd te werken en studeren in Duitsland. De meerderheid komt uit families die het kunnen betalen maar een 20 % is gereserveerd voor jongeren die wel het verstand hebben maar niet de financiĆ«le middelen. Tamm heeft zelf in Duitsland gewoond en gestudeerd en heeft daar inmiddels een behoorlijk netwerk opgebouwd. Samen met een paar Thaise banken lukt het hem om jongeren een wereld te laten ervaren die ze alleen van tv kennen. Natuurlijk zorgt dat ook voor de bekende "cultuurschok" waarvan hij enige hilarische voorbeelden geeft. Bedoeling is dat de studenten na een tijdje of aantal jaren weer terugkomen naar Thailand om met hun verruimde wereldblik en nieuwe ervaringen ook hier uiteindelijk de hoognodige veranderingen te kunnen bewerkstelligen.
koffie 1
Geen makkelijk te bereiken doel maar Tamm's enthousiasme en doorzettingsvermogen is aanstekelijk en werpt vruchten af. Nu is Duitsland nog het enige land waar het project loopt maar er zijn concrete plannen om uit te breiden naar Nederland en andere Europese landen. Onze ambassadeur was ook aanwezig en luisterde zeer belangstellend naar Tamm's relaas. Wellicht was deze ochtend een stap verder in dit prima initiatief.

30 April: Vrijmarkt in de tuin van de ambassade!

vrijmarkt
Zet het alvast in uw agenda, ga de zolder opruimen en verzamel alles wat weg kan want de NVT vrijmarkt komt er weer aan! De ochtend van zaterdag 30 April is de tuin van de ambassade wederom de prachtige plek waar we met z'n allen deze oer-Hollandse traditie vieren met naast de mogelijkheid voor de kinderen wat extra zakgeld te verdienen natuurlijk ook Hollandse lekkernijen, muziek en vele vormen van vermaak voor jong en oud! Meer informatie over het programma volgt.

Zilver

gevah logo

Brons

aa-insurance
Vischu_Logo
Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, klik dan hier om u af te melden, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".
Email Marketing Powered by MailPoet