Nieuwsbrieven

2015-02-03 Nieuwsbrief 28: Eerste donderdag in Det5

NVT wijdt nieuwe locatie feestelijk in

Verslag: Maandontmoeting
Tijd: 2015-02-05 19:00
Plaats: Det5

Donderdagavond 5 februari heeft de Nederlandse Vereniging Thailand de nieuwe locatie voor de maandelijkse bijeenkomsten feestelijk ingewijd temidden van een talrijk gezelschap.

maandelijks det5

Zo’n 45 Nederlanders vonden de weg naar bar-restaurant Det5 aan Sukhumvit Soi 8, waar de zijvleugel van de mooie tuin helemaal was gereserveerd voor de NVT. De gasten werden flink in de watten gelegd dankzij de sponsors van de vereniging. Heineken stelde een vat van 30 liter bier beschikbaar en hoewel het een paar uurtjes duurde, kostte het uiteindelijk toch geen moeite om dat leeg te maken. Daarna gooiden de Belgische eigenaar van Det5, Bob van Es, en zijn charmante vrouw Lek er van het huis nog een toren van drie liter tegenaan om de stemming erin te houden. Bob bood alle gasten ook nog eens een extra drankje aan. De hele avond stonden er schaaltjes met heerlijke Vlaamse frieten van FarmFrites op tafel, waaraan men zich eveneens te goed deed.

Voorzitter Gregor Jansen heette alle aanwezigen met een inspirend speechje welkom en kondigde verschillende nieuwe activiteiten van de NVT in de nabije toekomst aan. Prominent staat daarbij het Groot Dictee dat begin maart gehouden gaat worden.

Opvallend was dat er verschillende Nederlanders voor de eerste keer kwamen kijken, o.a. daartoe aangezet door de NVT-aankondigingen op Thailandblog en de NVT-website. Er konden dan ook weer nieuwe leden worden ingeschreven.

det5 hutspot

De grote pan met hutspot en gehaktballen plus de verschillende Hollandse snacks mochten zich in een flinke belangstelling verheugen. En voor de schappelijke prijzen daarvan hoefde men het ook echt niet te laten. Dit is het begin van een nieuwe traditie, omdat de NVT voortaan elke maand een bekend Nederlands gerecht op het menu zal zetten. Een enkele keer helpen NVT-leden de kok om die wegwijs te maken in het bereiden van de voor Thais totaal onbekende gerechten.

Al met al was het een gezellige drukte en een uiterst relaxte stemming in de ruime tuin van Det5, waar de gesprekken tot laat in de avond doorgingen. Nederlanders hebben elkaar echt een hoop te vertellen, zo bleek maar weer. En de nieuwe locatie biedt daar uitstekend gelegenheid voor.

biggles bigband

Biggles Bigband

Betreft: Biggles Bigband
Tijd: 2015-02-25 19:30
Plaats: Residentie Ambassadeur
Adres: 106 Wireless Road
Vervoer: Phloen Chit, uitgang 5

De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden nodigt u graag uit voor een concert van de Biggles Bigband in de tuin van de residentie. De 30 personen sterke Nederlandse band is bekend om zijn jazzy muziek, die het onmogelijk maakt stil te blijven zitten. Tickets en een welkomstdrankje zijn gratis. Tickets worden vergeven op een op=op basis. Stuur voor 16 februari een aanvraag per e-mail naar ban-pcz@minbuza.nl.

Groot Dictee en Quiz

Betreft: Groot Dictee & Quiz
Tijd: 2015-03-07 18:30
Plaats: Pantip Suites
Adres: 68 Sathon Soi 1
Vervoer: Lumphini, uitgang 4

Het populaire Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 maart, in samenwerking met de Belgian Club Thailand. Het Dictee start om 18:30 uur. De locatie is Pantip Suites. Er is parkeergelegenheid onder het gebouw.

Tevens wordt die avond de Quiz gehouden. De vraagstelling houdt rekening met een gemengd Nederlands-Vlaams publiek.

In de pauze wordt een heerlijk buffet met drankjes geserveerd. De NVT en de BCT sponsoren een deel van de kosten, waardoor leden van beide clubs slechts 600 baht toegang betalen, terwijl de prijs voor niet-leden 1200 baht bedraagt.

Ochtendontmoeting in de residentie 10 maart

Betreft: Ochtendontmoeting
Tijd: 2015-03-10 10:00
Plaats: Residentie Ambassadeur
Adres: 106 Wireless Road
Vervoer: Phloen Chit, uitgang 5

De volgend ochtendontmoeting is gepland op 10 maart (datum is herzien van de oorspronkelijke 17 februari). Mevrouw Wendelmoet Boer, echtgenote van de vertrekkende ambassadeur, heeft zich bereid heeft verklaard vragen van de gasten te beantwoorden. Aanmelding dient uiterlijk vrijdag 6 maart binnen te zijn via een e-mail naar ontmoeting@nvtbangkok.org.

Herinnering contributie

Enige dagen geleden heeft het ledenadministratiesysteem een aantal leden een herinnering uitgestuurd dat hun contributie nog steeds open staat. Wij nodigen u uit alsnog te betalen. Dat kan via contante betaling bij een van de bestuuursleden, via storting op de bank of via paypal. Details kunt u vinden op de website onder vereniging/lid worden.

@nvtbangkok.org.