Nieuwsbrieven

2015-02-03 Nieuwsbrief 27

Ontmoeting Det5

Eerste donderdag in Det5

Betreft: Eerste Donderdag
Tijd: 2015-02-05 19:00
Plaats: Det5
Adres: 41 Sukhumvit Soi 8
Vervoer: Nana, uitgang 4

Deze week valt de eerste donderdag van de maand februari. De maandelijkse NVT-ontmoeting zal vanaf deze keer weer plaatsvinden in de ruime en rustige open tuin van Det5, Sukhumvit Soi 8, na 200 meter aan de linkerkant.

Het belooft een mooie avond te worden, waarbij FarmFrites voor smakelijke frites zorgt en Heineken een vat bier aanbiedt, waaruit wij kunnen tappen zolang de voorraad strekt. Vanaf heden zal bij elke maandelijkse ontmoeting een variërend traditioneel Nederlands gerecht geserveerd worden om de sfeer te verhogen. Dit keer wordt dat hutspot met een gehaktbal tegen een heel redelijke prijs. Det5 biedt verder ook de ‘normale’ Nederlandse snacks aan in de vorm van kroketten, frikandellen en bitterballen, plus zoals gebruikelijk een heerlijk drankje van de zaak. De avond begint om zeven uur.

Willem Hulscher is in de stad en zal ons op deze avond ook bezoeken. Voor hen die hem niet kennen: Willem is jarenlang een trouw lid geweest, en schreef over wat hij zoal meemaakte hier in Thailand. Zijn columns in De Tegel waren graag gelezen en zijn boeken verkochten grif. Nu terug heeft hij voor een van de volgende Tegels al weer een leuk verhaal klaar.

Leden die hun contributie nog niet hebben betaald, kunnen dat deze avond direct regelen door contante betaling bij de penningmeester of een ander bestuurslid. Ook zullen er exemplaren van het deze week verschenen NVT Magazine De Tegel te verkrijgen zijn.

Green Parrot

De Green Parrot heeft aangekondigd een Nederlandse borrelavond te houden op dezelfde datum als bovenstaande NVT-ontmoeting. Die borrel heeft geen enkele relatie met de Nederlandse Vereniging Thailand, en is een puur commerciële actie.

Groot Dictee en Quiz

Betreft: Groot Dictee & Quiz
Tijd: 2015-03-07 18:30
Plaats: Pantip Suites
Adres: 68 Sathon Soi 1
Vervoer: Lumphini, uitgang 4

Het populaire Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 maart, zoals gebruikelijk in samenwerking met de Belgian Club Thailand. De zaal is open vanaf 18:00 uur. Het Dictee start om 18:30 uur. De locatie is wederom de Pantip Suites. Er is parkeergelegenheid onder het gebouw.

Daarnaast wordt die avond ook weer de Quiz gehouden. De vragen zijn zo opgesteld dat Nederlanders en Vlamingen gelijke kansen hebben.

In de pauze is er te genieten van een heerlijk buffet met drankjes. De NVT en de BCT sponsoren een deel van de kosten, waardoor leden van beide clubs slechts 600 baht toegang betalen, terwijl de prijs voor niet-leden 1200 baht bedraagt.

Ochtendontmoeting in de residentie 10 maart

Betreft: Ochtendontmoeting
Tijd: 2015-03-10 10:00
Plaats: Residentie Ambassadeur
Adres: 106 Wireless Road
Vervoer: Phloen Chit, uitgang 5

Een speciale ochtendontmoeting is gepland op 10 maart (datum is herzien van de oorspronkelijke 17 februari). Mevrouw Wendelmoet Boer, echtgenote van de vertrekkende ambassadeur, heeft zich bereid heeft verklaard vragen van de gasten te beantwoorden. Deze informele bijeenkomst wordt geleid door Henry in 't Zandt, eindredacteur van NVT Magazine De Tegel. Aanmelding tevoren is vereist en dient binnen te zijn uiterlijk vrijdag 6 maart via een e-mail naar ontmoeting@nvtbangkok.org.