NIEUWSBRIEF NR: 39 DATUM: 6 juli 2021

Ambassadeur in tijden van Corona

afscheid1 afscheid2

Vanochtend, dinsdag 6 juli, een bijzondere koffieochtend met het afscheid van Kees en Katharina Rade. Ex journalist Henry in t Zandt was verantwoordelijk voor het kennismakings­gesprek een dikke 3 jaar geleden en nam ook nu weer de rol op zich van interviewer en gespreksleider. De plannen als je op een nieuwe post komt en de evaluatie bij het afscheid zijn natuurlijk altijd een goede graadmeter.

De economische samenwerking tussen Nederland en Thailand promoten, het organiseren van missies en events op vele vlakken etc. zijn taken die normaliter veel van van de werktijd in beslag nemen maar op deze periode heeft Covid een groot stempel gedrukt en was er veel minder mogelijk.

Kees noemt als iets waar hij toch wel trots op is de aandacht voor het klimaat en duurzaamheid die hij bij de Thaise autoriteiten heeft kunnen opwekken evenals het wederom onder de aandacht brengen van de positie van Nederland als de waterexpert in de wereld.

Wat hij erg jammer vindt is dat door bezuinigingen bij het ministerie van onderwijs het uitzenden van Thaise studenten naar Nederland dat werd georganiseerd door NESO- NUFFIC verdwenen is.

Natuurlijk kwam ook de vraag aan de orde wat de rol is of zou moeten zijn van de ambassade qua het faciliteren en/of verstrekken van vaccinaties voor de Nederlanders die nu in Thailand wonen en verblijven. Kees zei dat hij zich moet houden aan de richtlijnen uit Den Haag en die zeggen dat het logistiek niet mogelijk is om alle Nederlanders in het buitenland vaccinaties vanuit Nederland te geven.

Aan de andere kant is het in strijd met internationale verdragen als Thais voorrang zouden krijgen of buitenlanders worden geweigerd. Ook in deze discussie blijkt dat er verschillende inzichten en meningen zijn onder de toehoorders over hoe actief de ambassade cq ambassadeur zou moeten zijn.

De positieve indrukken die Thailand heeft achtergelaten zijn voor Katharina vooral de prachtige natuur van het land en het ontmoeten van veel leuke mensen hoewel het warme klimaat niet echt goed bij haar past. Kees zou graag meer trekking trails willen zien in de nationale parken om nog meer te genieten van de overweldigende natuur. Katharina is zelf ook een beetje ambassadeur geworden, namelijk van De Wildlife Friends Foundation van Nederlander Edwin Wiek in de heuvels van Hua Hin. Zij vraagt aan iedereen om dit geweldige project te steunen.

Het gevoel van veiligheid is groot in Thailand in gunstig contrast tot vele andere plekken in de wereld waar ze gewoond hebben.

Namens het bestuur van de NVT krijgen zij een fotoboek met oude en nieuwe foto’s van Bangkok en wensen wij hun veel geluk bij de volgende fase in hun levens.


Zoom meeting corona situatie Thailand door NTCC

Op donderdag 8 juli houdt de NTCC een zoom meeting over de corona situatie in Thailand. Sprekers zijn ambassadeur Kees Rade, voorzitter raad van bestuur van NTCC en managing partner Mazars Rob Hurenkamp, Land salesmanager KLM Estee NG en eigenaar Green Wood Travel Ernst-Otto Smit

Klik hier hier voor meer informatie en registratie


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan