NIEUWSBRIEF NR: 36 DATUM: 05 06 2021

Helpende Handen

Dat de relatieve rust wat betreft Covid besmettingen in Thailand sinds begin april weg is zal iedereen duidelijk zijn. Maar de economische ramp die vooral de lagere inkomens treft is minstens zo schrijnend. Klong Toei, Bangkok’s grootste sloppenwijk, is getroffen door uitbraken van het virus terwijl veel van de bewoners al tijden lang werkeloos, en dus zonder inkomen, thuis zaten.

Zij zijn afhankelijk van de dagelijkse donaties en voedselhulp die vrijwilligers elke dag uitdelen en rondbrengen. Bangkok Community Help is een van de organisaties die de afgelopen maand 50.000 maaltijden uit heeft gedeeld. De angst dat je van honger dood gaat is hier groter dan dat je aan Covid bezwijkt zegt initiatiefnemer Greg Lange. Taak van de overheid om dit op te lossen? Helaas gebeurt er niet genoeg en is de hulp niet structureel genoeg zodat de inzet van deze particulieren echt van levensbelang is voor de bewoners.

U kunt meehelpen op verschillende manieren:

  • Een maaltijd kost slechts 19 baht
  • Een voedselpakket dat bestaat uit 5 kilo rijst, 6 pakjes Mama noedels, 4 blikjes vis, soya saus, vissaus, kookolie, zeep, alcohol gel en een masker kost 230 baht.
  • een karton met 30 eieren 75 baht.
  • U kunt ook zelf eten koken of producten afgeven bij huis 23 op Sukhumvit Soi 10

Alles wordt elke dag om 11.00 en 16.00 uur uitgedeeld.

Voor geld donaties:

 • Bank of Ayudhya ( Krungsri )
 • Account Name: Gregory John Lange
 • Account Number: 253-1-29627-4

Mededeling

Wouter Rosingh heeft weer een leuke GRATIS aanbieding voor Nederlanders met kinderen! Deze keer een 30-tal Nederlandse kinderboeken voor beginnende lezers (leeftijd 4 -6) die geïnteresseerden gratis bij hem mogen komen uitzoeken/ophalen. Neem kontakt op met Wouter via dit emailadres


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan