NIEUWSBRIEF NR: 31 DATUM: 24 april 2021


Maandborrel

Det5

Betreft: NVT Borrel
Tijd: 2021-05-06 19:00
Plaats: DET5
Adres: 41 Sukhumvit Soi 8
BTS: Nana

Net als elke eerste donderdag van de maand houdt de NVT op 6 mei een borrel in DET5 waar een hoek speciaal voor de NVT is gereserveerd. Het ziet ernaar uit dat ondanks de Covid-beperkingen deze borrel doorgang kan vinden. Deelname is voor ieders eigen verantwoordelijkheid.

Iedereen is welkom. Houd uw Nederlandse taal bij, wissel ervaringen en meningen uit met landgenoten. Typisch Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen zijn te verkrijgen, naast Thaise en westerse gerechten.


Dodenherdenking in aangepaste vorm

Op dinsdag 4 mei zal de traditionele dodenherdenking vanwege de COVID-19 pandemie in aangepaste vorm plaatsvinden. Die dag zullen de ambassade, NVT, NTCC en Stichting Thailand Zakelijk kransen leggen bij de vlag op de ambassadecompound. Daarna, tussen 15 en 17 uur, biedt de ambassade gelegenheid aan belangstellenden om langs te komen voor een individueel moment van herdenking, en om eventueel zelf bloemen neer te leggen.

Bezoekers wordt verzocht om in lijn met de geldende COVID maatregelen een mondkapje te dragen en voldoende afstand van anderen te houden.

Vanaf volgend jaar zal op de dag van de Nationale Dodenherdenking, 4 mei, de ceremonie worden georganiseerd op de twee erevelden in Kanchanaburi. In goed overleg tussen ambassade, NVT, NTCC en Stichting Thailand Zakelijk is besloten dat de nationale dodenherdenking dan zal plaatsvinden op de plek waar zo veel Nederlandse oorlogsslachtoffers hun laatste rustplaats hebben.

De ceremonie zal ook in de komende jaren vorm krijgen met een toespraak van de ambassadeur, last post, volkslied en kransleggingen door de ambassade en Nederlandse organisaties in Thailand. De door de ambassade georganiseerde herdenkingen van 15 augustus zullen dan een ander karakter krijgen, met nadruk op online herdenken en het onder de aandacht blijven brengen van de geschiedenis. De ambassade onderhoudt goede contacten met Stichting 15 augustus 1945, de Oorlogsgravenstichting en het Thailand-Burma Railway Centre, om dergelijke initiatieven te ondersteunen.

Overigens zal ook in de toekomst op 4 mei het ambassadeterrein in Bangkok worden opengesteld voor belangstellenden die geen gelegenheid hebben om naar Kanchanaburi te reizen, zodat zij op die plek stil kunnen staan bij de oorlogsslachtoffers.


Mededeling

Een van onze leden heeft een set van 8 dvd’s van de Nederlandse tv topper van weleer “Swiebertje”. Voor de liefhebbers is dit GRATIS te verkrijgen. Neem contact op via dit emailadres.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan