NIEUWSBRIEF NR: 30 DATUM: 17 april 2021


Maandborrel

Det5

Betreft: NVT Borrel
Tijd: 2021-04-20 19:00
Plaats: DET5
Adres: 41 Sukhumvit Soi 8
BTS: Nana

Net als elke derde dinsdag van de maand houdt de NVT op 20 april een borrel in DET5 waar een hoek speciaal voor de NVT is gereserveerd. Het ziet ernaar uit dat ondanks de Covid-beperkingen deze borrel doorgang kan vinden. Deelname is voor ieders eigen verantwoordelijkheid.

Iedereen is welkom. Houd uw Nederlandse taal bij, wissel ervaringen en meningen uit met landgenoten. Typisch Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen zijn te verkrijgen, naast Thaise en westerse gerechten.


Help! WFFT in gevaar!

WFP

Het zou op 1 mei 2021 een feestelijke dag worden voor de “Wildlife Friends Foundation Thailand”, een 20-jarig bestaand uniek opvang project voor wilde dieren in de heuvels bij Hua Hin. Het werd opgezet door Nederlander Edwin Wiek, die er zijn levenswerk van maakte om vaak verwaarloosde, in erbarmelijke omstandig­heden verkerende apen, beren, olifanten, tijgers en nog vele andere wilde beesten op te vangen en een beter leven te geven. Inmiddels zijn het ongeveer 800. Maar nu dreigt het allemaal voor niets te zijn geweest want door Covid komen er geen bezoekers meer langs, zijn er geen vrijwilligers die helpen de boel draaiende te houden en dreigt een al jaren voortslepende rechtszaak van een Thaise politicus en twee lokale autoriteiten tegen de stichting die in eerste instantie door de stichting gewonnen is de genadeklap te worden. Op 22 april is de rechtszaak en dreigt Edwin (wederom) gevangen gezet te worden. De omgekeerde wereld zoals hijzelf zegt: “Criminele politici worden beloond, mensen die zich inzetten om wilde dieren te redden worden als criminelen behandeld.” Help om dit te voorkomen. Meer informatie op de WFFT website.


Oranje jubileum uitgesteld

Het jubileumfeest in samenwerking tussen NVT, NTCC en STZ, aangekondigd voor 24 april 2021, is helaas uitgesteld in verband met de toegenomen risico’s en maatregelen aangaande Covid. We houden u op de hoogte van een nader te bepalen nieuwe datum. Mocht de nieuwe datum u niet schikken dan zal een eventuele betaling gerestitueerd worden.


Zeezicht uitgesteld

In deze nieuwsbrief zou een excursie van Zeezicht worden aangekondigd op 20 april naar Thonburi. Mocht u langs andere weg hiervan gehoord hebben: dit gaat niet door vanwege oprukkende Covid.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan