NIEUWSBRIEF NR: 24

DATUM: 13 maart 2021


Borreltijd

Det5

Op de derde dinsdag van de maand (dinsdag 16 maart) is er een maandborrel, naast de gebruikelijke eerste donderdag.

We treffen elkaar bij DET5 in Sukhumvit soi 8 vanaf ongeveer 19 uur. In de gezellige buitenomgeving kunt u genieten van typische Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen, naast Thaise en westerse gerechten.

En natuurlijk bijpraten met andere Nederlanders.

Er zijn altijd wel mensen aanwezig die raad kunnen geven over allerlei zaken als visa, rijbewijzen, bankzaken enz. Iedereen is welkom.


Koffieochtend: “WFP wint Nobelprijs voor de Vrede 2020”

WFP

koffie

We zijn verheugd te melden dat het weer mogelijk is om een koffieochtend op de ambassade te organiseren. We doen dit op 30 maart onder de titel “WFP wint Nobelprijs voor de Vrede 2020. WFP? Nooit van gehoord”.

Het Wereld Voedsel Programma (WFP) is een organisatie binnen de Verenigde Naties (UN) met als doel de voedselsituatie van de armste bevolkingsgroepen in de wereld te verbeteren. De laatste decennia betreft dit de vooral noodhulp aan mensen die getroffen zijn door gewapende conflicten, maar het WFP is ook actief in programma’s gericht op langdurige verbeteringen. De UN bestaan nu 75 jaar, het WFP dit jaar precies 60 jaar. Voor het vele werk in de afgelopen jaren heeft het WFP in 2020 de Nobelprijs voor de Vrede gekregen.

Betreft: Koffieochtend
Tijd: 2021-03-30 10:00 – 12.00
Plaats: Nederlandse Ambassade
Adres: 106 Wittayu Road
BTS: Phloen Chit

Joan Fleuren is van jongs af aan al geïnteresseerd in het voedselprobleem. Hij heeft 30 jaar in diverse landen voor het WFP gewerkt. Hij zal vertellen over de programma’s van deze organisatie en over zijn ervaringen met de praktische uitvoering daarvan.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk na aanmelding.


Stichting Goed

De Stichting GOED (Grenzeloos Onder Eén Dak) heeft als doel het behartigen van de belangen van Nederlanders in het buitenland. We hebben er al eerder over bericht en de NVT werkt met de Stichting samen.

In hun nieuwsbrieven worden veel thema’s besproken, zoals reizen en testbeleid, verlies van Nederlanderschap, problemen met DigiD en nog veel meer.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan