NIEUWSBRIEF NR: 21

DATUM: 6 februari 2021


Zeezicht binnen de perken

Yan Nawa

Tijdens deze excursie nemen we een kijkje in de geschiedenis van de infrastructuur van Bangkok. En wel op een bijzondere manier: Koning Chulalongkorn (Rama V) bezocht drie keer Java en maakte daar kennis met de spoorwegen die onder Nederlandse leiding op Java waren aangelegd. Dat wilde hij ook wel en dus liet hij Javaanse spoorwegbouwers komen die zich vestigden rond hun moskee in Yan Nawa. Vlakbij is een Chinese begraafplaats, waar het volgens de overlevering zรณ spookte dat zelfs taxichauffeurs er niet heen durfden gaan. Schuin tegenover ligt de witte Hindu tempel. We nemen een kijkje in dit multireligieuze buurtje en gaan daarna terug naar BTS Chong Nonsi. We nemen de lunch in een verborgen hoogtepunt op Chinees culinair gebied in Silom.

Belangstelling? Kom op 9 februari om 11 uur beneden bij uitgang 2 van BTS station Surasak. Aanmelden is niet nodig.


Puzzelrit

puzzelrit

De NVT Pattaya organiseert op zaterdag 27 februari weer een puzzelrit of autorally met als start- en eindpunt Bang Saen. Hieraan doen ook de andere Nederlandse Verenigingen mee. In de nieuwsbrief van NVT Pattaya staat alle nodige informatie. Iedereen kan zich daar aanmelden, de deelname bedraagt 1200 baht per persoon (inclusief koffie, een paar drankjes, lunch en diner). Voor leden van de NVT Bangkok is de deelname 1000 baht en men kan zich als NVT Bangkok-lid hier aanmelden.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap “Stop Nieuwsbrief NVT”.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Qatar Airways
B-Quik
Heineken
AA Insurance
Gevah
AGS
vischu

Advertenties

Hier zou
uw advertentie
kunnen staan