Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 25 DATUM: 20 maart 2021

NVT Zeezicht en het raadsel van Pak Nam

Paknam

Voorzover we het nu kunnen inschatten is er geen bezwaar (vanwege Covid) om veilig het eiland bij Pak Nam te bezoeken. Na een tochtje met de veerpont over de monding van de rivier, bereiken we het eiland waar een historisch fort de rivier moest beschermen tegen vijanden. Dit fort kent een raadselachtige installatie.

Na afloop lunchen we in de buurt van BTS Pak Nam. Deelnemen? Kom dinsdag 23 maart 10:00 uur op het perron van BTS Asok richting Kheha. Aanmelden hoeft niet.


Koffieochtend: “WFP wint Nobelprijs voor de Vrede 2020”

WFP

koffie

We zijn verheugd te melden dat het weer mogelijk is om een koffieochtend op de ambassade te organiseren. We doen dit op 30 maart onder de titel "WFP wint Nobelprijs voor de Vrede 2020. WFP? Nooit van gehoord".

Het Wereld Voedsel Programma (WFP) is een organisatie binnen de Verenigde Naties (UN) met als doel de voedselsituatie van de armste bevolkingsgroepen in de wereld te verbeteren. De laatste decennia betreft dit vooral noodhulp aan mensen die getroffen zijn door gewapende conflicten, maar het WFP is ook actief in programma's gericht op langdurige verbeteringen. De UN bestaan nu 75 jaar, het WFP dit jaar precies 60 jaar. Voor het vele werk in de afgelopen jaren heeft het WFP in 2020 de Nobelprijs voor de Vrede gekregen.

 
  Betreft: Koffieochtend
  Tijd: 2021-03-30 10:00 - 12.00
  Plaats: Nederlandse Ambassade
  Adres: 106 Wittayu Road
  BTS: Phloen Chit
 

Joan Fleuren is van jongs af aan al geïnteresseerd in het voedselprobleem. Hij heeft 30 jaar in diverse landen voor het WFP gewerkt. Hij zal vertellen over de programma's van deze organisatie en over zijn ervaringen met de praktische uitvoering daarvan.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk na aanmelding.


NTCCfeest


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

KIS AA Insurance Brokers

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".