Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 45 DATUM: 16 augustus 2020

Borreltijd

Det5

Op de derde dinsdag van de maand (dinsdag 18 augustus) is er een maandborrel, naast de gebruikelijke eerste donderdag.

We treffen elkaar bij DET5 in Sukhumvit soi 8 vanaf ongeveer 19 uur. In de gezellige buitenomgeving kunt u genieten van typische Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen, naast Thaise en westerse gerechten.

En natuurlijk bijpraten met andere Nederlanders.

Er zijn altijd wel mensen aanwezig die raad kunnen geven over allerlei zaken als visa, rijbewijzen, bankzaken enz. Iedereen is welkom.


Dodenherdenking Kanchanaburi
Kanchanaburi Kanchanaburi

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Vele miljoenen verloren in deze afschuwelijke strijd hun leven. Elk jaar worden op de erevelden van Kanchanburi de slachtoffers in dit deel van de wereld herdacht, waaronder niet alleen de plaatselijke bevolking maar ook mensen afkomstig uit landen buiten Azië zoals Engelsen en Australiërs; maar ook ongeveer 3000 Nederlanders, van wie een groot aantal in Kanchanburi begraven ligt.

Kanchanaburi Kanchanaburi Kanchanaburi
Ook dit jaar was er weer een plechtigheid, ondanks de corona pandemie toch wat meer uitgebreid dan gewoonlijk. Deze begon op de Erebegraafplaats Don Rak en was een overwegend Nederlandse aangelegenheid. In de stromende regen hield ambassadeur ZE Kees Rade voor ongeveer 120 aanwezigen een bewogen toespraak waarin niet alleen het verleden werd herdacht, maar ook een blik naar de toekomst werd geworpen. Ook toekomstige generaties mogen niet vergeten hoe velen hun leven gaven voor onze vrijheid. Twee Thaise militairen bliezen op hun trompetten "Taptoe" en na het in acht nemen van 2 minuten stilte werden meerdere kransen gelegd waaronder ook één namens de NVT Bangkok, Pattaya en Hua Hin.
Kanchanaburi Kanchanaburi

Inmiddels was het weer droog geworden en was er een indrukwekkende door de Engelsen georganiseerde plechtigheid op de Erebegraafplaats Chungkai. Ook hier toespraken, de "Last Post", stilte en kransleggingen, ook weer namens de NVT Bangkok, Pattaya en Hua Hin.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".