Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 42 DATUM: 11 juli 2020

NVT Zeezicht start weer op

Det5

Nu Thailand steeds meer open gaat, willen wij graag de draad van Zeezicht weer oppakken. Dit uiteraard met inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen. Dinsdag 14 juli starten we met een favoriet aller tijden: de boottocht naar en lunchen in het drijvende restaurant Rim Fang in Nonthaburi.

We houden nog even een slag om de arm over het uiteindelijke doel, omdat in deze dagen de overheid met steeds wisselende voorwaarden lijkt te komen.

Mocht het restaurant toch nog niet opengaan dan is er dichterbij een aardig alternatief. Men kan zich nu al aanmelden bij de secretaris en ontvangt dan bericht over hoe en wat.

Zoals altijd zijn alle kosten voor eigen rekening.

Opgesloten voor de wilde dieren

Wiek

Edwin Wiek heeft al eerder – ook via deze nieuwsbrief – aandacht gevraagd voor de moeilijke situatie waarin zijn Wildlife Fund zich bevindt. Nu wil hij geld inzamelen op een heel bijzondere manier.

Op vrijdag 10 juli heeft hij zich laten opsluiten in een apenhok. Hij mag er alleen enkele malen per dag uit voor toiletbezoek en verder niet eerder dan wanneer een bedrag aan donaties van 25.000 dollar is bereikt.

Het is allemaal te volgen via de website. Hier staan een groot aantal opties om steun te geven. Je kunt hem een biertje geven, laten douchen, wakker maken, een jurk laten aantrekken enz.

Corona feitjes

Op de webpagina van de NVT staan verwijzingen naar pagina's met interesssant en actueel nieuws over het verloop van de Corona pandemie.

Onze ambassadeur, ZE Cees Rade, geeft nadere uitleg in zijn blog.

Veel Nederlanders, in Nederland of in Thailand, zitten met vragen hoe het zit met in- en uitreizen in beide landen. De Nederlandse ambassade geeft hierover nadere uitleg op haar Facebook pagina.


Jubileumboek 50 jaar NVT

De NVT werd opgericht in januari 1941. Een exacte datum valt niet meer te achterhalen. In 1991 heeft Jo Horn, de echtgenoot van ons erelid Lucie Horn, de geschiedenis van de eerste 50 jaar opgeschreven in een boek dat toen ter gelegenheid van het jubileum is uitgegeven. Er zijn nog maar enkele exemplaren van bewaard gebleven. Het Thaise klimaat heeft in bijna 30 jaar zijn sporen wel nagelaten maar tekst en foto's zijn toch goed bewaard gebleven. Het boek geeft een leuk inkijkje in het leven van de Nederlanders in het Thailand van toen. Het laat ook zien dat de thema's waar de NVT nu mee te maken heeft van alle tijden zijn.

Voordat het helemaal verloren gaat is het nu – met toestemming van Lucie Horn – ingescand en op de website als PDF (119 MB) te downloaden. Het bestuur heeft de stille hoop dat wellicht iemand hieraan de inspiratie ontleent om de beschrijving van de jaren na 1991 ter hand te nemen. Uiteraard verlenen we daarbij alle steun.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".