Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 16 DATUM: 14 december 2019

NVT Zeezicht: River deep...mountain high

Het lijkt een ode aan Ike en Tina, maar het is een rit via de hoogste MRT en het diepste geschut van de sluis van het Bangkok Yai kanaal. Op 17 december maken we een excursie van een halve dag naar een van de oudste warenhuizen van de stad: het monumentale gietijzeren Old Siam Plaza.

In de bijna vergane glorie van het food court bovenin het gebouw lunchen we met live 'klassieke' karaoke op de achtergrond. Met de MRT bijna op de hoek van dat gebouw gaan we weer huiswaarts.

De boot vertrekt exact op het hele uur en we nemen die van 11 uur. We verzamelen daarom om 10.40 uur op het MRT station Bang Wa bij uitgang 1/2 richting 'Soi Phet Kasem 36 / 25/3' (zie de plafondborden). U kunt ook met de skytrain komen tot BTS Bang Wa en binnen het BTS station naar de MRT lopen: dan ziet u datzelfde plafondbord.

Via de khlongs varen we - meestal rustig - naar de Chao Phraya rivier vanwaar we via 'de Halles van Bangkok' naar The Old Siam lopen. Aanmelden graag hier.

Old Siam


Borreltijd

De NVT heeft elke eerste donderdag van de maand de maandborrel. Daarnaast is er voor de liefhebbers een tweede avond, de derde dinsdag van de maand. De volgende keer is dinsdag 17 december, bij DET 5 (Sukhumvit soi 8, BTS Nana) vanaf ongeveer 7 uur. Iedereen is welkom.


Wie wil oliebollen bakken?

oliebollen

Op de eerste donderdag van het nieuwe jaar, 2 januari, is er de gewone maandborrel. Bij nieuwjaar horen natuurlijk wel oliebollen. Deze mogen bij DET5 gebakken worden in hun keuken, maar we zijn nog op zoek naar een paar bakkers die dit kunnen en willen. Wie de handen uit de mouwen wil steken kan zich hier aanmelden.


Gratis boeken

boeken

Een Nederlander die in Petchaburi woont, Janderk Beltman, is aan het opruimen en hij wil van zijn boeken af.

Het zijn allemaal Nederlandse boeken, dit is de lijst. Hij stelt alles gratis ter beschikking.

Contact opnemen kan via email.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers 3 October Vereeniging
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".