Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 11 DATUM: 09 november 2019

Steun de NVT: word lid!

De al bijna 80 jaar oude Nederlandse Vereniging Thailand werd ooit opgericht om belangen te behartigen, maar is nu vooral een gezelligheidsvereniging. Ze organiseert de typisch Nederlandse evenementen als Sinterklaas, Haringfeest, Koningsdag, Vrijmarkt, optredens van artiesten, Dodenherdenkingen en ook een aantal andere activiteiten zoals de maandborrel, koffieochtenden op de residentie, excursies (met NVT Zeezicht) en van alles wat hier niet bij staat. Ook niet-leden kunnen hieraan deelnemen.

Logo

De NVT heeft om dit alles mogelijk te maken een organisatiestructuur die draait op leden en enthousiaste vrijwilligers en die kan alleen in stand blijven als er genoeg leden zijn om dit te dragen. Er zijn ook kosten die gemaakt moeten worden om deze structuur in stand te houden: denk aan IT-kosten, publiciteit e.d.

Vaak wordt er gekeken naar prijzen van evenementen met een blik die berekent of deze prijzen en de contributie wel in evenwicht zijn. De NVT maakt echter geen winst en pot ook geen geld op. Inderdaad gaat dus alles op een of andere manier terug naar de leden. Als iedereen denkt “haal ik het er wel uit” dan zijn er op een bepaald moment geen leden meer en houdt alles op.

We doen dan ook een beroep op iedereen die wel gebruik maakt van de faciliteiten en de inzet van de NVT maar geen lid is, hier eens over na te denken en lid te worden. Veel kost het niet en alleen met een sterke NVT kunnen we mooie dingen blijven organiseren. U kunt zich hier aanmelden.


Zie ginds komt de stoomboot

Sinterklaas

Sinterklaas is onderweg met de stoomboot naar Thailand. Je kunt zien dat hij het warm heeft en hij verveelt zich een beetje. Wie stuurt hem een brief, een verlanglijstje of een mooie tekening? Zodra hij op 16 november is aangekomen kunnen de kinderen de schoen gaan zetten. Hij is voor zijn verjaardag op tijd in Bangkok.

De NVT organiseert voor haar leden weer het Sinterklaasfeest op 5 december 2019 in de tuin van de residentie.

Voor toegang tot het ambassadeterrein moet men zich vooraf registreren. Om dit vlot te laten verlopen worden dit jaar de toegangskaarten uitsluitend in voorverkoop verkocht. Tot 16 november, tijdens de bootreis van de Sint, geldt een speciaal "vroege vogels tarief" van 200 baht voor leden van de NVT (kinderen van leden gratis). Ook anderen kunnen komen, de toegang voor niet-leden bedraagt tot 16 november 600 baht (kinderen 200 baht per kind).

U kunt altijd direct lid worden (900 baht voor de rest van het verenigingsjaar, tot 1-9-2020). Zonder leden kunnen we in de toekomst geen evenementen meer organiseren.

Tijdens het Sinterklaasfeest zijn er spelletjes, dansen, er is een goochelaar en natuurlijk kan ieder kind met Sinterklaas op de foto. Aan het eind krijgen ze een chocoladeletter mee.

Bestel nu uw kaarten hier. Vermeld in de mail de naam van iedere bezoeker en van elk kind de leeftijd. U krijgt dan per e-mail de betalingsinstructies en verdere informatie toegezonden.


EXTRA: De intocht van Sinterklaas en...

Pepernoten

Sinterklaas is onderweg en bij het feest horen natuurlijk pepernoten. En welke pepernoten zijn lekkerder dan zelf gemaakte? Piet vraagt de hulp van alle kinderen en samen kunnen jullie ze gaan bakken.

Op zaterdag 16 november kunnen kinderen (en ouders) pepernoten bakken, knutselen en spelletjes doen en daarna op een groot scherm de intocht van Sint in Nederland bekijken.

We doen dit in het Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel (518/8 Phloen Chit Road, BTS ChitLom, voldoende parkeermogelijkheid) waar de deur om 16.30 open gaat. Daarna bakken en de intocht is om 18.00 uur. Wie er bij wil zijn kan zich hier aanmelden.

Graag namen, aantal personen en telefoonnummer doorgeven.

Het programma is inclusief activiteiten, snacks en drankjes voor de kinderen en verder koffie, frisdrank en hapjes voor de volwassenen (o.a. bitterballen!). Zelfs voor avondeten wordt gezorgd (pizza en pasta). Dit alles voor maar 700 baht per kind en 500 baht per volwassene, met dank aan het Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel. Betalen kan aan de deur (cash en card).


Movement Inside-Out

Het leven is een aaneenschakeling van toevalligheden. Om te helpen een weg te vinden tussen de diverse stemmingen en omstandigheden organiseert Katharina Cornaro (onze "First Lady") workshops in de residentie. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en kosten 600 baht per sessie (2600 baht voor 5 keer). De sessies vinden wekelijks plaats vanaf maandag 11 november van 10.00 tot 11.30 uur. Verdere informatie kunt u opvragen via email.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers 3 October Vereeniging
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".