Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 10 DATUM: 02 november 2019

Sinterklaas komt er aan!

Sinterklaas

Sinterklaas maakt zich klaar voor zijn reis met de boot naar Thailand. Zodra hij op 16 november is aangekomen kunnen de kinderen de schoen gaan zetten. Zoals elk jaar viert hij ook in Bangkok zijn verjaardag.

De NVT organiseert voor haar leden weer het Sinterklaasfeest op 5 december 2019 in de tuin van de residentie.

Voor toegang tot het ambassadeterrein moet men zich vooraf registreren. Om dit vlot te laten verlopen worden dit jaar de toegangskaarten uitsluitend in voorverkoop verkocht. Tot 16 november, tijdens de bootreis van de Sint, geldt een speciaal "vroege vogels tarief" van 200 baht voor leden van de NVT (kinderen van leden gratis). Ook anderen kunnen komen, de toegang voor niet-leden bedraagt tot 16 november 600 baht (kinderen 200 per kind). U kunt altijd direct lid worden (900 baht voor de rest van het verenigingsjaar, tot 1-9-2020).

Tijdens het Sinterklaasfeest zijn er spelletjes, dansen, er is een goochelaar en natuurlijk kan ieder kind met Sinterklaas op de foto. Aan het eind krijgen ze een chocoladeletter mee.

Bestel nu uw kaarten hier. Vermeld in de mail de naam van iedere bezoeker en van elk kind de leeftijd. U krijgt de instructies toegezonden.


Maandborrel

De eerste donderdag van de maand, 7 novbember, is er weer de maandborrel. Deze wordt gehouden in DET5.

Det5

In de gezellige buitenomgeving kunt u genieten van typische Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen, naast Thaise en westerse gerechten. Iedereen is welkom.

 
  Betreft: NVT Borrel
  Tijd: 2019-11-07 19:00
  Plaats: DET5
  Adres: 41 Sukhumvit Soi 8
  BTS: Nana
 

NVT Zeezicht wordt Rivierzicht

Op dinsdag 5 november 2019 gaan we, op verzoek, de forenzentreinreis naar Maha Chai weer maken. Deze reis (10 baht voor een enkele reis), begint op het Thai spoorweg kopstation Wongwian Yai en eindigt na een uurtje en 17 stops op de markt van Maha Chai.

Zeezicht

Zeezicht

We bekijken de markt met het ruime aanbod aan visproducten en slenteren door de hoofdstraat richting het Tha Ruea fish restaurant aan de Tha Chin rivier, een tak van de Chao Phraya. Ons restaurant ligt op een drukke pier.

Na een ongetwijfeld heerlijke lunch wandelen we weer richting station voor de terugreis naar onze metropool.

In verband met het vertrekschema van de forensentrein willen we om 10:00 uur precies verzamelen op het BTS station Wongwian Yai (uitgang 2). Het treinstation Wongwian Yai ligt op ongeveer 1 km hier vandaan. Vanaf de BTS nemen we een taxi naar het treinstation, maar het is ook goed te lopen (700 meter, ongeveer 10-15 minuten). Wees dan niet later dan 10:15 op het treinstation. Wees op tijd: de verbindende trein vertrekt om 10:40 en de volgende trein gaat pas 2 uur later!

Deelname graag hier aanmelden.

Geef even aan waar u zich bij de groep wilt aansluiten: BTS of treinstation.

Een bloemrijke avond

Bloemen

Het zou een spetterende avond worden en dat werd het ook (maar gelukkig niet vanwege de regen). In de heerlijke tropische avond in de tuin van de residentie gaf Karin Bloemen een geweldige show met hoogtepunten uit eerdere voorstellingen. Ze toonde zich een totale vakvrouw in de presentatie van liedjes, geestige conferences en sketches. De ruim 100 bezoekers genoten zichtbaar. Vooraf en in de pauze waren er hapjes en drankjes en werd het een gezellige boel.

We danken nogmaals onze sponsors B-Quik, KLM en Hotel Indigo die dit allemaal mede mogelijk maakten.


Van het Bestuur

We zijn verheugd om te kunnen melden dat er twee nieuwe bestuursleden zijn toegetreden: Bep Fleuren-Lucassen (voorzitter) en Chulalak Surattanayothin (Feel, lid). Ze zijn door de ALV van 28 oktober benoemd, evenals de al zittende bestuursleden Arie Bloed en Paul van der Hijden. Dick Zeilstra en Sylvester van Welij blijven aan voor de tweede helft van hun zittingstermijn. Zie voor het hele bestuur de website. Verder werden het jaarverslag en het financële verslag door de vergadering goedgekeurd.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers 3 October Vereeniging
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".