Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 42 DATUM: 25 mei 2019

Koffieochtend in de Residentie

Op 30 mei 2019 organiseert de NVT weer een koffieochtend in de residentie van de Nederlandse ambassade. Khun Fai zal iets vertellen over Grandpa Urban Farm in Bangkok. Het gaat hierbij om een training centre en een soort rolmodel voor sustainable living in stedelijke gebieden. Denk aan voedselproductie voor eigen consumptie en het toepassen van handige technieken om je leven in de stad zo duurzaam mogelijk te maken.

Grandpa Urban Farm is gevestigd in een oud, typisch Thais houten huis met 400 m² groen gebied in het stedelijke Bangkok. De naam komt van de eerste eigenaar van het pand, Grandpa Sudthi Omune, wiens naam op deze wijze in ere wordt gehouden. Aanmelden is noodzakelijk.

urban farming

 
  Betreft: Koffieochtend
  Tijd: 2019-05-30 10:00 - 12:00
  Plaats: Nederlandse ambassade
  Adres: 106 Wittayu Road
  BTS: Phloen Chit
 

Eindejaars barbecue: slechts 100 baht voor leden!

barbecue

Als u zich nog niet heeft aangemeld voor de barbecue, doe dat dan snel. Kom voor deze gezelige bijeenkomst naar de tuin van Bistro 33, op 1 juni vanaf 16.00 uur.

Dankzij de royale ondersteuning van onze sponsor B-Quik is de prijs voor leden slechts 100 baht, hun kinderen zijn gratis. Ook niet-leden zijn welkom, de prijs bedraagt voor hen 600 baht en voor hun kinderen 250 baht. U kunt ter plekke nog lid worden en voor de rest van het jaar 400 baht betalen. Aanmelden is noodzakelijk.

 
  Betreft: Eindejaarsbarbecue
  Tijd: 2019-06-01 16:00
  Plaats: Bistro33
  Adres: 22 Sukhumvit Soi 33
  BTS: Asok en Phrom Phong
 

Zwemdiploma halen

Een groep Nederlandse ouders laat op 8 en 9 juni een bevoegd ABC-zweminstructeur naar Bangkok overkomen voor een tweedaagse sessie om kinderen te laten afzwemmen voor een Nederlands zwemdiploma.

Het is goed om te weten op welk niveau uw kind kan zwemmen. In Nederland is het belangrijk een diploma te hebben om te vermijden dat ze bandjes moeten dragen terwijl ze al goed kunnen zwemmen. En het is ook belangrijk mocht u terugkeren naar Nederland.

Om mee te kunnen doen moet uw kind natuurlijk al kunnen zwemmen. De minimum leeftijd is vijf jaar. U kunt mailen voor meer informatie.

diploma


DigiD onderzoek

GOED

Er gaat veel veranderen met betrekking tot het gebruik van DigiD. Vanaf 15 mei 2019 kan men bij het UWV alleen nog inloggen via de DigiD-app met aanvullende sms-controle. Inloggen met alleen de DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord is na 15 mei niet meer mogelijk. Dit heeft voor duizenden van de meer dan een miljoen Nederlanders in het buitenland grote gevolgen.

De Stichting GOED heeft hier onderzoek naar gedaan. Het volledige onderzoek kan men hier lezen of downloaden.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Platina Goud
B-Quik KIS
Brons
AA Insurance Brokers    Europcar    3 October Vereeniging    Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".