Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 09 DATUM: 4 november 2018

Koffieochtend in de residentie

Op donderdag 8 November 2018 is er een koffieochtend in de residentie van de Nederlandse ambassade. Ons NVT lid Henriette Jansen zal vertellen over haar werk en vragen beantwoorden. Uitgebreide informatie vindt u in Nieuwsbrief 07. Deelname is gratis, na aanmelding uiterlijk maandag. De voordracht wordt gehouden in het Engels.

 
  Betreft: NVT koffieochtend
  Tijd: 2018-11-08 10:00
  Plaats: Nederlandse residentie
  Adres: 106 Wireless Road
  BTS: Phloenchit
 

Zie ook het artikel in de Tegel


Museumbezoek

Op 14 november bezoeken we de hele dag Ayutthaya (inclusief Baan Hollanda) naar een idee van Else Geraets, die de groep deze dag zal begeleiden. Op het programma staan een museum, twee of drie tempels, Baan Hollanda en eten bij de verlichte tempels. Daarna zoeken we de thuishaven weer op. Het vertrek uit Bangkok is om 09.00 uur. Meer informatie volgt nog. Er kunnen 20 deelnemers mee. Schrijft u zich snel in. Inclusief vervoer vanuit Bangkok en een eenvoudige doch voedzame maaltijd is de bijdrage voor leden van de NVT 500 baht en niet-leden 700 baht per persoon. Eventuele drankjes en entreeprijzen zijn voor eigen rekening. U betaalt bij het instappen in de bus (voor leden: onder vertoon van de ledenpas). Na inschrijven bent u in alle gevallen de bijdrage verschuldigd.

baan hollanda

 
 
  Betreft: Museumbezoek Ayutthaya
  Tijd: 2018-11-14 09:00 - laat
  Plaats: Verzamelen bij ambassade
  Adres: 15 Soi Tonson
  BTS: Chit Lom

Er zijn nu 11 aanmeldingen, dus het gaat zeker door. U kunt tot 7 november nog aansluiten door aanmelding bij de secretaris, met het aantal personen en hun namen.


Filmavond

Wegens geringe belangstelling heeft de filmcommissie besloten om de maandelijkse filmavond nog één kans te geven maar om ermee te stoppen als er weer geen of nauwelijks bezoekers zijn. Op 15 november wordt de film "Bankier van het Verzet" getoond. Voorafgaand om 18:00 uur is er gelegenheid om, op eigen kosten, te genieten van de culinaire capaciteiten van Bistro 33. Om 19:30 uur begint de voorstelling. Men wordt verzocht om aanmelding voor 12 november, zodat we bij onvoldoende belangstelling de zaal in Bistro 33 kunnen annuleren. Tevens worden alle leden aangespoord om suggesties aan de hand te doen hoe we de filmavonden aantrekkelijker kunnen maken. U Kunt daarvoor een e-mail aan de commissie sturen.

bankier

Bankier van het verzet is een met Gouden Kalveren overladen film (trailer) die het waargebeurde verhaal vertelt over de verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall en zijn broer Gijsbert van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden. Door een geheime constructie met aandelen kon een steunfonds voor het verzet in leven geroepen worden. Regie: Joram Lürsen (beste film en publieksprijs) Met Jacob Derwig (beste acteur), Fockeline Ouwekerk (beste bijrol), Barry Atsma, en Pierre Bokma.

 
  Betreft: Filmavond
  Tijd: 2018-11-15 19:30
  Plaats: Bistro33
  Adres: Sukhumvit Soi 33
  BTS: Asok, Phrom Phong
  MRT: Sukhumvit
 


Aantocht-Intocht: Hulp gezocht

De hele Nederlandse gemeenschap wordt opgeroepen om dit jaar weer Sinterklaas op het ambassadeterrein te verwelkomen.

Sint heeft de koers van Spanje naar Bangkok al uitgestippeld om in de ochtend van 5 december te arriveren. Maar de troepen die de vaarroute moeten verkennen hebben nog hulp nodig om het feest ook door te kunnen laten gaan, om de Goedheiligman een waardige ontvangst te kunnen bezorgen.

Velen staken hun handen al uit bij de voorbereiding. Maar in ieder geval wordt nog gezocht naar schminkers (vroeg op de ochtend van 5 december beschikbaar)

En wie werpt zich op als ceremoniemeester die de hele ochtend de onderdelen aan elkaar knoopt en daartoe ook de voorberei­dings­bijeen­komsten bijwoont en inbreng heeft.

Natuurlijk kunnen op de dag zelf vele handen worden gebruikt om op verschillende momenten behulpzaam te zijn, bijvoorbeeld bij de registratie aan het begin en het uitdelen van de chocoladeletters later.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat de kinderen ook dit jaar een onvergetelijke 5 december beleven. U kunt zich voor allerlei "functies" aanmelden bij Yvonne Meyer. Doet U dat vooral snel, want het is ook al heel snel 5 december. Samen zijn we sterk, samen vieren we feest.

 
 
  Betreft: Sinterklaas
  Tijd: 2018-12-05 's ochtends
  Plaats: Tuin Nederlandse Ambassade
  Adres: 106 Thanon Witthayu

Jesus Christ Superstar

Maria Magdalena zingt de sterren van de hemel op 29 en 30 december. "Onze eigen" Athalie de Koning vervult de rol van Maria Magdalena in de eerste uitvoering in Bangkok van de musical Jesus Christ Superstar bij Opera Siam in het Thailand Cultural Centre. Via de NVT voor (minimaal 10) leden 30% korting.

Kaartjes kunnen nu worden besteld met 'early bird' korting van 20% tot 30 november via "LINE" @operasiam. De normale prijzen vanaf 1 december zijn: 800, 1500, 2000, 2500 en 3000 baht. De uitvoeringen zijn op 29 dec, 19:30; 30 dec, 14:00 en 30 dec, 19:30.

Speciaal via de NVT: een groep van 10 of meer leden en besteld door de NVT uiterlijk op 30 november, krijgt voor de uitvoering op 29 december een verhoogde early bird korting van maar liefst 30%. Geïnteresseerden dienen zich zich vóór 15 november aan te melden bij secretaris onder vermelding van aantal personen, namen en prijsklasse van de gewenste kaartjes.

Indien het aantal van 10 op 15 november niet is gehaald krijgen de aanmelders meteen bericht zodat zij alsnog met 20% korting zelf kaartjes kunnen bestellen. Als er minimaal 10 liefhebbers zijn, krijgen deze na 15 november bericht over betaling en verder verloop. Bij afzegging na 15 november wordt toch het verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

Jesus Christ Superstar

 
  Betreft: Jesus Christ Superstar
  Tijd: 2018-12-29 en 30
  Plaats: Thailand Cultural Center
 

Algemene Ledenvergadering

Tijdens de ALV op 31 oktober 2018 werden de volgende besluiten genomen:

  • Goedkeuring jaarverslag secretaris 2017-2018.
  • Goedkeuring van de vertraagde jaarrekening 2016-2017 op advies van en met inachtneming van de opmerkingen van de verificatiecommissie.
  • Goedkeuring van de jaarrekening 2017-2018 op advies van en met inachtneming van de opmerkingen van de verificatiecommissie.
  • Benoeming van 2 leden en 1 reservelid in de verificatiecommissie voor het jaar 2018-2019.
  • Afscheid van de bestuursleden: Lia Hollemans, Marco Bos en Michel Rosmolen.
  • Herverkiezing van de leden Sylvester van Welij (ledenadministratie) en Jaap van der Meulen (voorzitter) en verkiezing van de leden Dick Zeilstra (penningmeester), Gert Visser (vicevoorzitter) en Wouter van Kampen (hoofdredacteur).

Hollandse Nieuwe

Sinds het begin van het huidige seizoen hebben de volgende leden zich nieuw of opnieuw aangemeld:

Jan van Paridon, Robert Luns, Frances Luns, Gerrie Brouwer, Katja Goorman, Rik Goorman, Isa Goorman, Vic Goorman, Marco van den Heuvel, Hendrik van Geet, Jeroen Broekhuizen, Marcel Raasveldt, Vinita Viravatanadej, Henk Savelberg, Michael Kampschroer, Marijke Peeters, René Dinkelberg, Frits Wiarda.

Daarentegen hebben tot nu toe 37 leden laten weten hun lidmaatschap niet te verlengen.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Platina Goud
B-Quik KIS
Zilver Brons
Spirit Cinevideo Thailand AA Insurance Brokers Europcar
3 October Vereeniging Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier als u onze nieuwsbrieven wilt ontvangen

Platina sponsor

Gouden sponsor

KIS International School

Uw advertentie

uw advertentie