Nieuwsbrieven

Nieuws 33: Daguitstapje Maha Chai, Koningsdag, Dodenherdenking

 

Daguitstapje naar Maha Chai

Betreft: Daguitstapje Maha Chai
Tijd: 2016-04-18 10:00
Plaats: Kaartverkoop BTS
BTS: Wong Wian Yai, uitgang 1

Maha Chai

Ook dit jaar willen we weer met een groepje NVT-ers een daguitstapje naar Maha Chai maken.

De stoptreinreis erheen is al een belevenis. We komen aan midden op een versmarkt. Na een korte wandeling door dat deel van de stad komen we aan bij een restaurant aan een veerpont waar de heerlijkste visgerechten te bestellen zijn.

Deelnemers wordt verzocht op maandag 18 april om 10:00 uur bij de kaartverkoop van BTS station Wong Wian Yai te zijn.
We gaan daarna ongeveer 1 km wandelen, en per gewone trein naar Maha Chai. Op het perron kunnen we in afwachting van de trein nog een kopje koffie drinken in een authentiek Thais koffieshopje.
We verwachten rond 16:00 uur terug te zijn in Bangkok.

Kosten voor koffie, treinreizen en lunch in restaurant zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor 15 april bij evenementen@nvtbangkok.org.

 

Vrijmarkt op Koningsdag

Betreft: Vrijmarkt op Koningsdag
Tijd: 2016-04-30 09:00-12:30
Plaats: Nederlandse Ambassade
Adres: 106 Wireless Road
BTS: Phloenchit, uitgang 5

Vrijmarkt

Het is alweer Koningsdag en dat betekent je mooiste oranje outfit aan. Dit is een uitgelezen kans voor alle kinderen om hun tweedehands spullen te verkopen waar ze op zijn uitgekeken, of kleding die ze niet meer passen, films, games. Noem maar op.

Ook ouders kunnen hun boeken hier verkopen.

Je kunt ook liedjes spelen op straat, of een tekening maken voor mensen. Koningsdag is misschien ook het moment om leuke koopjes op de kop te tikken.

De vrijmarkt begint om 09:00 uur, dus wees gewaarschuwd: de strijd om de beste plekken barst al vroeg los, er zijn matjes voorhanden om je spullen te etaleren.

Aanmelden

Veiligheidsmaatregelen op het terrein vereisen dat ruim tevoren een lijst met deelnemers wordt ingeleverd. Degenen die niet op de lijst staan kunnen helaas niet worden toegelaten! Geef u dus uiterlijk 15 april op per email aan evenementen@nvtbangkok.org.

 

Koningsdagfeest Ambassade

Betreft: Koningsdagfeest Ambassade
Tijd: 2016-04-30 17:00-22:00
Plaats: Nederlandse Ambassade
Adres: 106 Wireless Road
BTS: Phloenchit, uitgang 5

Koningsfeest

Op 27 april aanstaande viert Nederland de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. De ambassade in Bangkok laat deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom organiseert de ambassade op zaterdag 30 april aanstaande een groot feest voor alle Nederlanders in Thailand en voor met de ambassade bevriende Thai!

Allereerst zal in de ochtend van 30 april tussen 09:00-12:30 uur de tuin van de ambassade door de Nederlandse Vereniging Thailand worden omgetoverd tot een traditionele Nederlandse vrijmarkt. Naast entertainment voor de kleinsten, kunt u snuffelen tussen het gevarieerde aanbod van marktkraampjes.

In de namiddag/avond van 17:00 tot 22:00 uur vindt vervolgens een spetterend feest plaats in de oranje aangeklede tuin van de ambassade. Daarnaast kunt u genieten van live muziek, verzorgd door de Thaise band Walrus en laat DJ Bart Houben u dansen tot diep in de avond.

De aanwezige eetstalletjes bieden u een variatie aan gerechten en lekkere bites tegen een bescheiden vergoeding. Uiteraard kunt u tijdens het evenement ook genieten van de Hollandse bitterbal en wordt ijskoud Heineken bier geschonken.

De toegangsprijs voor dit bijzondere Koningsdagfeest (voor de Vrijmarkt geldt gratis entree) bedraagt slechts 100 Baht, met inbegrip van vier drankcoupons. Extra drankcoupons zijn op het ambassadeterrein te verkrijgen voor 100 Baht per vier stuks.

Bij de toegang zult u gevraagd worden uw legitimatiebewijs te tonen, dus neem - naast uw oranje outfit - een geldig identificatiebewijs mee. Er is geen gelegenheid tot parkeren op het ambassadeterrein geboden en het is niet toegestaan om eigen drank en eten mee te nemen voor op het ambassadeterrein. De ingang van dit evenement is op 106 Wireless Road, Bangkok 10330.

Indien u van plan bent om naar dit evenement te komen, verzoeken wij u om een e-mail te sturen naar Kingsdaybangkok2016@gmail.com. Vermeld in het bericht uw naam en met hoeveel personen u zou willen komen.

 

Dodenherdenking

Betreft: Dodenherdenking
Tijd: 2016-05-04 17:00-18:30
Plaats: Nederlandse Ambassade
Adres: 15 Soi Tonson
BTS: Phloenchit, uitgang 5

Dodenherdenking

Ieder jaar op 4 mei staat Nederland tijdens de Nationale Dodenherdenking stil bij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogsconflicten nadien. Ook de Nederlandse ambassade in Bangkok vindt het belangrijk om de herinnering aan de oorlogsslachtoffers levend te houden en organiseert derhalve op 4 mei a.s. een herdenkingsplechtigheid op het terrein van de ambassade.

U kunt zich aanmelden vóór maandag 2 mei via ban-pcz@minbuza.nl (s.v.p. in het onderwerp ‘Dodenherdenking’ vermelden). Adres: Nederlandse ambassade te Bangkok, 15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini Pathumwan, Bangkok 10330
(N.B. er wordt geen gelegenheid tot parkeren geboden op het ambassadeterrein).

Programma
17:00 – verzamelen bij de residentie
17:30 – stille wandeling naar de vlaggenmast
17:35 – toespraak van ambassadeur Hartogh
17:40 – kranslegging
17:45 – taptoe, twee minuten stilte, Wilhelmus
17:50 – gedicht
17:55 – naar residentie voor koffie en cake
18:30 – einde programma

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier als u onze nieuwsbrieven wilt ontvangen

Platina sponsor

Gouden sponsor

KIS International School

Uw advertentie

uw advertentie