De NVT publiceert haar activiteiten voor Nederlanders in Thailand naast deze website ook in de Nieuwsbrief, op Facebook, op YouTube en in het NVT Magazine de Tegel.


Dodenherdenking Kanchanaburi

Kanchanaburi

Kanchanaburi

Op 15 augustus eren we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Azië door middel van herdenkingen en kransleggingen in Kanchanaburi en Chungkai. Een bijzonder jaar waarin wij 75 jaar na dato stilstaan bij de gevallenen en slachtoffers van oorlog en geweld.

U bent van harte welkom om aan de herdenking deel te nemen. Als u belangstelling heeft om de herdenkingen bij te wonen laat ons dan vóór 5 augustus aanstaande weten met hoeveel personen u wilt komen via een email aan de ambassade.

Ter gelegenheid van het 75ste herdenkingsjaar stelt de ambassade bloemen beschikbaar voor de aanwezigen om bij het herdenkingsmonument of op een zelf gekozen graf te plaatsen. Daarnaast biedt de Nederlandse ambassade een lunch aan.

Er zullen kransen worden gelegd namens de NVT Bangkok, Hua Hin en Pattaya.

* Bij voldoende aanmeldingen zal de NTCC het vervoer naar Kanchanaburi organiseren. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 500 THB per deelnemer gevraagd. Geeft u bij uw aanmelding aan of u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken. Het door de NTCC georganiseerde vervoer zal vanaf de Nederlandse ambassade vertrekken: 15 Soi Tonson, Phloenchit Road, Bangkok 10330.


Jubileumboek 50 jaar NVT

De NVT werd opgericht in januari 1941. Een exacte datum valt niet meer te achterhalen. In 1991 heeft Jo Horn, de echtgenoot van ons erelid Lucie Horn, de geschiedenis van de eerste 50 jaar opgeschreven in een boek dat toen ter gelegenheid van het jubileum is uitgegeven. Er zijn nog maar enkele exemplaren van bewaard gebleven. Het Thaise klimaat heeft in bijna 30 jaar zijn sporen wel nagelaten maar tekst en foto's zijn toch goed bewaard gebleven.

Voordat het helemaal verloren gaat is het nu – met toestemming van Lucie Horn – ingescand en op de website als PDF (119 MB) te downloaden. Het bestuur heeft de stille hoop dat wellicht iemand hieraan de inspiratie ontleent om de beschrijving van de jaren na 1991 ter hand te nemen. Uiteraard verlenen we daarbij alle steun.


Nuttige informatie over corona

De situatie rond Covid-19 is aan snelle veranderingen onderhevig. Houd het in de gaten op de diverse officiële bronnen.

  • De Nederlandse overheid heeft een informatieservice waar Nederlanders die zich in het buitenland bevinden zich kunnen melden. In geval van nood kunnen de ambassades hen dan bereiken.
  • De overheid publiceert op Nederland Wereldwijd algemene informatie over verblijf in en reizen naar Thailand.
  • Voor reizen naar Nederland gelden bijzondere voorwaarden.
  • Er is overheidsinformatie over Nederlandse maatregelen.
  • De Nederlandse Ambassade publiceert regelmatig informatie op hun Facebook pagina.
  • De Thaise overheid geeft specifieke informatie over Covid-19 (in het Engels).
  • De Thaise overheid heeft een Public Reations Facebook page (in het Engels) met dagelijkse persconferentie en de getroffen maatregelen.

NVT Poloshirt

polo

Als Nederlander "in den vreemde" wilt u dat best wel eens uitdragen. Oranje (zowel de mannen als de vrouwen) doet het weer goed, zodat er wellicht weer wat te feesten valt. Daarnaast is het gewoon leuk om een echt Nederlands shirt te dragen, zeker als er het NVT logo op staat.

Dit fraaie en comfortabele shirt is er in de maten L en M (XL en XXL zijn uitverkocht). U kunt het bestellen bij de penningmeester. Ook is het verkrijgbaar op de maandborrel of een andere bijeenkomst na voorbestelling.

De prijs bedraagt voor leden van de NVT 200 baht.


Kortingen en aanbiedingen voor NVT-leden

Voor leden van de NVT bestaat de mogelijkheid om, naast de kortingen op NVT-evenementen, nu ook kortingen te krijgen op producten of diensten van bedrijven die op deze wijze de NVT sponsoren.

Via de Nieuwsbrief, Facebook en de NVT website zult u op de hoogte worden gehouden van nieuwe en bestaande aanbiedingen of wijzigingen daarin.

De lopende aanbiedingen vindt u op de NVT website onder de nieuwe menu optie "Bonus".

Op het moment van gebruikmaken van deze kortingen dient u rechtsgeldig lid van de NVT te zijn en derhalve over het lopende verenigingsjaar (1/9 tot en met 31/8) uw contributie te hebben betaald.

U dient dit aan te tonen middels de toegezonden ledenkaart. Indien u deze niet meer direct voorhanden heeft, kunt u een nieuw exemplaar aanvragen bij
ledenadministratie@nvtbangkok.org.

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier om de nieuwsbrief te ontvangen

Gouden sponsor

KIS International School

Advertenties

uw advertentie